Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.02.2023

Понад 3,5 млн грн відшкодовано до державного бюджету під час досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно керівника полтавського товариства

Одним із завдань кримінального провадження є захист суспільства та держави від кримінальних правопорушень, у тому числі відшкодування завданої злочинами шкоди.

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури Територіальним управлінням Бюро економічної безпеки у Полтавській області за ч. 1 ст. 212 КК України (умисне ухилення від сплати податків у значних розмірах) здійснювалося досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно керівника одного з полтавських товариств.

За даними слідства, упродовж 2020-2021 років керівник товариства  вносив до бухгалтерських документів та податкової звітності недостовірні відомості, занижуючи суму оподаткування по фіктивних операціях із закупівлі зернових культур (пшениці, сої, кукурудзи тощо).

Унаслідок таких дій відбулося завищення податкового кредиту, що призвело до ухилення товариством від сплати податку на додану вартість на загальну суму понад 3,5 млн грн. 

Під час досудового розслідування вказані кошти до державного бюджету керівником відшкодовано. 

Наразі згідно з вимогами законодавства прокуратура звернулася до суду з клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності.

До відома: відповідно до ч. 4 ст. 212 КК України особа, яка вчинила діяння, передбачені частинами першою, другою цієї статті, або діяння, передбачені частиною третьою (якщо вони призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах) цієї статті, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо до притягнення її до кримінальної відповідальності сплачено податки, збори (обов’язкові платежі).

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури  

 

кількість переглядів: 2286