Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2023

Небезпека для довкілля. Колишньому директору державного підприємства повідомлено про підозру у службовій недбалості

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури колишньому директору державного підприємства, який наразі обіймає посаду заступника директора однієї з філій Полтавщини, повідомлено про підозру у службовій недбалості, що завдало істотної шкоди державним інтересам (ч. 1 ст. 367 КК України).    

За даними слідства, упродовж травня 2019 – вересня 2021 років посадовець, відповідаючи за діяльність державного підприємства, допустив забруднення земельної ділянки лісового фонду площею понад 1,6 га речовинами зі зворотними водами, що створило небезпеку для довкілля.

За висновком комплексної комісійної судової інженерно-екологічної та економічної експертизи, унаслідок забруднення земельної ділянки державі завдано збитків на загальну суму майже 120 тис. грн. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Слідчі дії здійснюються територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1909