Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.03.2023

Задоволено позов прокуратури про скасування рішення Горішньоплавнівської міської ради, яким реорганізовано 2 спортивні школи

У лютому 2019 року рішенням Горішньоплавнівської міської ради без погодження з Міністерством молоді та спорту України та публічного обговорення реорганізовано дві спортивні школи шляхом приєднання  комунального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа № 2 з плавання Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області» до Дитячо-юнацької спортивної школи № 1 міста Горішні Плавні.

Унаслідок реорганізації ДЮСШ № 2 припинила своє існування, як юридична особа. 

Указаний заклад позашкільної освіти відкрили 1 вересня 1978 року. За  40 років тренерами ДЮСШ № 2 підготовлено 11 майстрів спорту, один із яких – заслужений майстер спорту України, 65 кандидатів у майстри спорту, понад 570 спортсменів І та ІІ розрядів.     

Тож функціонування ще однієї спортивної школи на території міста Горішні Плавні – це можливість оздоровлення, фізичного розвитку та змістовного дозвілля підростаючого покоління.

З метою поновлення прав дітей Кременчуцька окружна прокуратура  звернулася до Господарського суду Полтавської області з позовом, який наразі задоволено – рішення Горішньоплавніської міської ради визнано протиправним та скасовано. Триває час на апеляційне оскарження.

Довідково: відповідно до ст. 53 Конституції України кожен має право на освіту. Держава забезпечує доступність і безоплатність, зокрема, дошкільної освіти в державних і комунальних навчальних закладах.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 2507