Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.03.2023

Безпечне навчання учнів. За втручання прокуратури вжито заходів з метою приведення захисної споруди у належний стан (ФОТО)

Чинним законодавством на балансоутримувачів та власників об’єктів  цивільного захисту (захисних споруд) покладено обов’язок утримання, контролю та здійснення технічного обслуговування таких об’єктів у період їх використання.

Під час вивчення стану утримання захисних споруд Диканською окружною прокуратурою встановлено, що в одному з навчальних закладів Зіньківської територіальної громади укриття обмежено готове до використання, адже приміщення не облаштоване системами протипожежного захисту, передавання тривожних сповіщень тощо.

З метою захисту життя та здоров’я дітей прокуратурою до відділу освіти та молоді виконавчого комітету Зіньківської міської ради, на балансі якого перебуває об’єкт цивільного захисту, пред’явлено позовну заяву про визнання протиправною бездіяльності, зобов’язання приведення захисної споруди у належний технічний стан та готовності до укриття людей.

Під час судового розгляду справи Полтавським окружним адміністративним судом вказаний відділ освіти добровільно виконав позовні вимоги прокуратури, усунувши виявлені порушення.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1657