Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2023

Гуртожиток – для студентів. За позовом прокуратури ФОП повернула навчальному закладу частину приміщення

За позовом Полтавської обласної прокуратури виконано рішення Господарського суду Полтавської області та відновлено право студентів Полтавського фахового коледжу транспортного будівництва (колишнього Полтавського будівельного технікуму транспортного будівництва) на користування частиною приміщення гуртожитку площею майже 40 м2.     

Нагадаємо, Регіональне відділення Фонду державного майна України і фізична особа-підприємець із Полтави уклали договір оренди нерухомого майна, згідно з яким ФОП отримала у користування 2 житлові кімнати, розташовані на першому поверсі гуртожитку. Однак укладений договір порушував вимоги законодавства, оскільки господарська діяльність жінки-підприємця не пов’язана з навчально-виховним процесом – у приміщеннях надавалися стоматологічні послуги.

З метою відновлення інтересів держави та прав студентів прокуратура звернулася з позовом до суду.

У грудні 2021 року Господарським судом Полтавської області позов задоволено.

У лютому 2023 року Східним апеляційним господарським судом у задоволенні апеляційної скарги Регіонального відділення Фонду державного майна України по Полтавській та Сумській областях відмовлено, а рішення суду І інстанції залишено без змін.

Наразі фізична особа-підприємець звільнила та повернула нерухоме майно навчальному закладу, на балансі якого воно перебуває.

Довідково: відповідно до Закону України «Про освіту» об’єкти та майно державних і комунальних закладів освіти не підлягають приватизації чи використанню не за освітнім призначенням.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1980