Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.04.2023

4,5 тис доларів за зняття з військового обліку – на Полтавщині затримано податківця (ФОТО)

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури  інспектору Державної податкової служби Полтавщини повідомлено про підозру у пособництві в одержанні неправомірної вигоди, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, з метою звільнення від призову податківець запропонував своєму знайомому допомогу в оформленні документів про непридатність до військової служби за станом здоров’я та зняття з військового обліку без проходження військово-лікарської комісії.

За вказані «послуги» на початку квітня цього року він отримав від знайомого 4,5 тис. доларів США.

У подальшому, 25 квітня, після передачі знайомому документів, податківця затримали правоохоронці. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Встановлюється причетність інших осіб до скоєння злочину.

Слідчі дії здійснюються територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід – Управлінням Служби безпеки України в Полтавській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 2044