Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.05.2023

Організація диверсії на об’єктах оборонного значення Полтавщини – судитимуть учасника незаконного збройного формування «міністерство державної безпеки ДНР» (ФОТО)

Полтавською обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно учасника незаконного збройного формування так званого «міністерства державної безпеки ДНР».

Йому інкриміновано державну зраду, колабораційну діяльність, організацію готування диверсії та участь у не передбаченому законом збройному формуванні (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 113, ч. 2 ст. 260 КК України).

За даними слідства, навесні 2022 року обвинувачений у складі НЗФ спільно з військовослужбовцями РФ брав участь у захопленні м. Волноваха Донецької області та здійснював коригування і наведення вогню противника.  

Улітку того ж року для виконання диверсійної роботи він налагодив контакти з двома жителями Полтавської області, діями яких керував дистанційно, перебуваючи на тимчасово непідконтрольній українській владі території Донеччини.

За грошову винагороду завербовані агенти погодилися підшукати на Полтавщині об’єкти важливого оборонного значення з метою їх подальшого знищення. Розрахунок за виконану роботу мав відбуватися у безготівковий спосіб шляхом перерахування коштів на спеціально відкриті банківські картки.  

Проте злочинні наміри учасника НЗФ вчасно виявлено та припинено правоохоронцями.

Наразі особа перебуває у розшуку.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні та оперативний супровід здійснювало Управління Служби безпеки України в Полтавській області.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1817