Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.05.2023

Стоп наркотики. На Полтавщині затримано групу з 5 осіб за підозрою у виготовленні та розповсюдженні заборонених речовин (ФОТО)

Правоохоронцями Полтавщини викрито групу з 5 місцевих жителів та інкриміновано скоєння злочинів у сфері обігу наркотичних засобів і психотропних речовин (ч. 2. ст. 306, ч. 2 ст. 307, ч. 2 ст. 311, ч. 3 ст. 313 КК України).

Наразі чотирьом підозрюваним обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою без права внесення застави та цілодобового домашнього арешту, клопотання стосовно ще одного підозрюваного направлено до Октябрського районного суду Полтави для розгляду.   

До складу групи входили чоловіки віком від 37 до 46 років.  

За даними слідства, вказані особи за місцями проживань облаштували окремі приміщення освітлювальними пристроями, вентиляторами, стабілізаторами напруги та в різноманітних ємностях вирощували рослини коноплі, з яких у подальшому виготовляли заборонені речовини.   

Реалізовували «товар» наркозалежним «із рук в руки» та через компанію з експрес-доставки.   

Під час обшуків у квартирах, будинках учасників групи та в гаражі одного зі зловмисників правоохоронцями вилучено речовини, зовні схожі на особливо небезпечний наркотичний засіб канабіс та психотропну речовину метамфетамін, а також обладнання для виготовлення наркотиків, гроші, банківські картки та інші речові докази. Точну кількість вилученого встановить експертиза.  

 

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури заходи з викриття протиправної діяльності осіб проведено Управлінням стратегічних розслідувань в Полтавській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним управлінням Національної поліції в Полтавській області.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1632