Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.05.2023

Заклики до захоплення державної влади та заперечення збройної агресії рф – повідомлено про підозру мешканцю Полтави (ФОТО)

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури мешканцю Полтави повідомлено про підозру у розповсюдженні матеріалів із закликами до захоплення державної влади та запереченням збройної агресії рф  проти України (ч. 2 ст. 109, ч. ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

За клопотанням слідчого і прокурора Октябрським районним судом Полтави підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

За даними слідства, наприкінці 2022 – початку 2023 років чоловік на своїй сторінці у соціальній мережі розміщував публікації, в яких не визнавалася  правосуб’єктність та легітимність державних органів. Окрім цього, поширені матеріали містили заклики до силового захоплення влади в Україні та заперечення збройної агресії рф.

Під час обшуків за місцем проживання полтавця правоохоронцями вилучено комп’ютерну техніку та мобільний телефон з доказами протиправної діяльності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється  Управлінням Служби безпеки України в Полтавській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1475