Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.08.2019

За принципової позиції прокуратури Полтавської області підозрюваного в організації дитячої порностудії в столиці взято під варту без права внесення застави

Нагадаємо, у лютому місяці поточного року, у порядку ст. 208 КПК України, затримано киянина, який на орендований квартирі за участі неповнолітніх дівчат планував зняти черговий відеозапис порнографічного характеру.

 

За процесуального керівництва прокуратури Полтавської області затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 301 (виготовлення та зберігання з метою розповсюдження зображень та відеопродукції, що містять дитячу порнографію, з примушуванням неповнолітньої особи до участі у створенні таких творів, вчиненими повторно за попередньою змовою групою осіб), ч.5 ст.27 ч.4 ст.152 (пособництво вчинення дій сексуального характеру, пов’язаних із вагінальним, анальним та оральним проникненням в тіло особи, яка не досягла чотирнадцяти років з використанням геніталій або будь-якого іншого предмету (зґвалтування), незалежно від її добровільної згоди, ч.5 ст.27 ч.2 ст.156 (пособництво вчинення розпусних дій щодо малолітньої особи) КК України.

 

За клопотанням прокуратури підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

У подальшому, за клопотанням захисника підозрюваного ухвалою Октябрського районного суду м. Полтави останньому  змінено запобіжний захід з тримання під вартою на заставу із визначенням зобов’язань. Підозрюваний неодноразово порушував зобов'язання покладені судом - ігнорував виклики слідчого, змінив місце проживання, не здав закордонний паспорт тощо.

 

Вказане рішення слідчого судді оскаржено прокуратурою області як незаконне, так  як підозрюваний обвинувачується у вчиненні тяжких злочинів із застосуванням насильства  відносно дітей та може впливати на свідків і потерпілих.

 

За принципової позиції прокуратури Полтавської області підозрюваного взято під варту, без права внесення застави.

 

 

Окрім того, за клопотанням прокуратури Полтавської області, визначену заставу, внесену сином підозрюваного в розмірі 153 680 грн, звернуто в дохід держави.

 

Досудове розслідування триває.

 

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком до 15 років.

 

 

Прес-служба 

прокуратури Полтавської області 

кількість переглядів: 2480