Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2020

Правоохоронці Полтавщини викрили групу осіб, підозрюваних у підпалі авто, викраденні людини та вимаганні грошей

Прокуратура Полтавської області спільно з Головним управлінням Нацполіції в області та Департаментом внутрішньої безпеки Національної поліції України викрили 2 осіб, підозрюваних у підпалі автомобіля, вимаганні грошей, викраденні людини, незаконному придбанні та зберіганні вогнепальної зброї та наркотичних засобів. 

Злочини були скоєні у м. Кременчук упродовж 2018-2020 років. Від дій зловмисників постраждали кілька людей, серед яких громадянин Туреччини.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні триває за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення чужого майна шляхом підпалу), ч. 3 ст. 189 (вимагання, поєднане з насильством, небезпечним для життя та здоров’я потерпілого, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч. 1 ст. 263 (придбання, носіння та зберігання вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу), ч. 2 ст. 146 (викрадення людини з корисливих мотивів, вчинене за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням потерпілому фізичних страждань), ч. 3 ст. 307 (незаконне придбання та зберігання з метою збуту особливо небезпечного наркотичного засобу у особливо великих розмірах). Особи повідомлені про підозру. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів у виді тримання під вартою.   


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2000