Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2020

Після апеляції прокуратури миргородцю за розбійний напад збільшили покарання на понад 1,5 роки

У травні 2018 року близько 23 год. 45 хв. житель Миргорода, повертаючись із розважального закладу, помітив іншого миргородця, який сидів на лавці і розмовляв по телефону. Зловмисник підійшов і вдарив чоловіка ногою та рукою по голові, внаслідок чого останній впав на землю та отримав легкі тілесні ушкодження, що спричинили короткочасний розлад здоров’я. Потім заволодів майном потерпілого (грошима та мобільним телефоном) на загальну суму 8 тис. грн і втік.

Намагаючись уникнути кримінальної відповідальності, уранці наступного дня нападник покинув територію міста, але завдяки зусиллям правоохоронців через кілька днів його знайшли і затримали.

Дії чоловіка кваліфікували за ч. 1 ст. 187 КК України (розбій). Після досудового розслідування Миргородський міськрайонний суд призначив зазначеній особі покарання у виді 3 років позбавлення волі.  

Не погодившись із таким вироком суду, Миргородська місцева прокуратура оскаржила його. В апеляції прокуратура довела, що суд першої інстанції необґрунтовано призначив мінімальне покарання, не врахувавши при цьому думку потерпілого, а також те, що завдані збитки не відшкодовані, що підсудний не розкаявся у вчиненому, а намагався перекласти вину на іншу особу.

 

Наразі вирок Миргородського міськрайонного суду скасований та ухвалено новий, згідно з яким молодик позбавлений волі на 4 роки і 6 місяців.

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 1950