Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.07.2020

Прокуратура відстояла своє право представляти інтереси держави в суді

Упродовж 2014-2016 років Головне управління Держгеокадастру в Полтавській області надало одному з полтавців 23 земельні ділянки загальною площею понад 300 га, розташовані на території Полтавського району, для ведення фермерського господарства, яке він так і не створив.

Надання цих земельних ділянок на пільгових умовах позбавило інших осіб права на їх отримання, зокрема через процедуру аукціону. З метою захисту інтересів держави в земельній сфері Полтавська місцева прокуратура пред’явила позовну заяву до суду. Однак суди першої та апеляційної інстанції залишили позов без розгляду у зв’язку з відсутністю, на їхню думку, підстав для представництва інтересів держави. Прокуратура звернулася до Верховного Суду, який визнав, що прокуратура має право на звернення до суду, як самостійний позивач, відповідно до ст. 23 Закону України «Про прокуратуру» та ст. 56 Цивільного процесуального кодексу України і скасував рішення судів попередніх інстанцій, а справу передав для розгляду в Полтавський  районний суд.  

Таким чином, суд першої інстанції вирішуватиме питання щодо правомірності користування полтавцем вищевказаними земельними ділянками та наявності підстав для їх повернення державі.


Пресслужба прокуратури
Полтавської області

 
кількість переглядів: 2246