Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.07.2020

За принципової позиції прокуратури полтавцю призначили суворіше покарання та взяли під варту в залі суду

Полтавський апеляційний суд погодився з доводами прокурора Полтавської місцевої прокуратури і перекваліфікував дії 32-річного полтавця, засудивши його за привласнення чужого майна в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України) до 7 років із конфіскацією всього належного майна. Окрім цього, особа на 2 роки позбавлена права обіймати посади та займатися діяльністю, пов’язаною з покладенням особистої відповідальності за ввірені товарно-матеріальні цінності. Обвинуваченого взяли під варту у залі суду.

У 2015 році, працюючи менеджером зі збуту у фізичної особи-підприємця, зловмисник привласнював готівку за товар (сантехнічне обладнання), отриману ним від інших підприємців на підставі видаткових касових ордерів. Таким чином, своїми діями особа спричинила своєму роботодавцю збитки на загальну суму майже 400 тис. грн.

За скоєне Октябрський районний суд Полтави засудив чоловіка за ч. ч. 1, 3 ст. 191 КК України (привласнення чужого майна, вчинене повторно) до 3 років 8 місяців позбавлення волі і на підставі так званого «Закону Савченко» звільнив з-під варти. У зв’язку із чим вирок суду першої інстанції був оскаржений.  

 

Пресслужба прокуратури
Полтавської області

 

кількість переглядів: 2180