Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.07.2021

Смертельна дорожньо-транспортна подія неподалік Полтави – водієві обрано запобіжний захід

Полтавською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом дорожньо-транспортної події, що сталася 30 червня цього року у с. Абазівка Полтавського району.

За даними слідства, 64-річний житель Решетилівки, керуючи автомобілем «Citroen Berlingo», порушив Правила дорожнього руху та скоїв наїзд на 59-річну жінку, яка із 4-річною онукою переходила дорогу на нерегульованому пішохідному переході, позначеному дорожніми знаками та розміткою. Унаслідок дорожньо-транспортної події потерпілі отримали тілесні ушкодження, які для малолітньої дівчинки виявилися несумісними із життям.

Наразі водію повідомлено про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілої (ч. 2 ст. 286 КК України), та за клопотанням слідчого, погодженого з прокурором, Октябрським районним судом Полтави обрано запобіжний захід – тримання під вартою з одночасним визначенням застави на суму понад 140 тис. грн.

У справі призначено ряд відповідних експертиз.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Полтавській області.  

Довідково: відповідно до п. 18.1 Правил дорожнього руху, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001 № 1306, водій транспортного засобу, що наближається до нерегульованого пішохідного переходу, на якому перебувають пішоходи, повинен зменшити швидкість, а в разі потреби зупинитися, щоб дати дорогу пішоходам, для яких може бути створена перешкода чи небезпека.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1885