Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.07.2021

Майже 198 тис грн завданих збитків – на Полтавщині судитимуть колишнього сільського голову

Лубенською окружною прокуратурою до суду для розгляду по суті направлено обвинувальний акт стосовно колишнього сільського голови однієї із сільських рад на той час Гребінківського району. 

За даними слідства, у 2018 році посадовець уклав із фізичною особою-підприємцем договір на ремонт дорожнього покриття на території  населеного пункту. У подальшому, незважаючи, що ремонт фактично не здійснено, він підписав акт приймання виконаних будівельних робіт, в якому засвідчив неправдиві відомості щодо обсягів ремонту дороги. Унаслідок таких дій із місцевого бюджету на рахунок фізичної особи-підприємця безпідставно перераховано майже 198 тис. грн.

Дії колишнього сільського голови кваліфіковано за ч. 2 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України (розтрата бюджетних коштів шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів).

З метою відшкодування завданих кримінальним правопорушенням збитків Лубенською окружною прокуратурою до обвинуваченого пред’явлено позовну заяву.    

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 2153