Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.07.2021

У Лубнах місцевий житель отримав реальне покарання за жорстоке поводження з твариною (ФОТО)

Лубенською окружною прокуратурою підтримано публічне обвинувачення стосовно 31-річного місцевого жителя за умисне жорстоке поводження з твариною, що призвело до її каліцтва (ч. 1 ст. 299 КК України).
 
Прокурором у суді доведено, що у листопаді минулого року чоловік у під’їзді будинку підібрав і приніс до своєї оселі безпритульне кошеня віком 3-4 місяців. Однак, порушуючи загальноприйняті норми поведінки, принципи моралі, він жорстоко бив тварину, крики якої чули сусіди, а у подальшому обв’язав мотузкою шию кошеняти і підвісив його через вікно кімнати, розташованої на 5 поверсі.
 
Знущання над твариною побачили небайдужі жителі будинку і повідомили волонтерів, які забрали кошеня у зловмисника.
                                                  
Наразі кішка живе у волонтера. За висновками ветеринарів, тварині спричинено закриту черепно-мозкову травму, численні забої, гематоми та інші тілесні ушкодження, унаслідок яких вона осліпла.
 
Вироком Лубенського міськрайонного суду обвинуваченому призначено покарання у виді 6 місяців арешту. 
 
Довідково:  відповідно до ст. ст. 1, 4 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» жорстоке поводження з тваринами – це знущання над тваринами, у тому числі безпритульними, що спричинило мучення, завдало їм фізичного страждання, тілесні ушкодження, каліцтво або призвело до загибелі. Також жорстоким поводженням є нацьковування тварин одна на одну та на інших тварин, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, залишення домашніх і сільськогосподарських тварин напризволяще, у тому числі порушення правил утримання тварин.
 
Жорстоке поводження з тваринами є несумісним з вимогами моральності та гуманності.
 
 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 3610