Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.10.2021

Жителя Донецької області заочно судитимуть за сприяння діяльності терористичної організації

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури завершено спеціальне досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 59-річного жителя Донецької області за сприяння діяльності терористичної організації  (ч. 1. ст. 258-3 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що восени 2014 року чоловік телефоном неодноразово повідомляв рідному брату, який є учасником терористичної організації «Донецька народна республіка», відомості про переміщення, кількість військовослужбовців і техніки Збройних Сил України, що дислокувалися на Донеччині, у м. Костянтинівка.       

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Управлінням Служби безпеки України в Полтавській області.

Довідково: спеціальне досудове розслідування здійснюється згідно із загальними правилами досудового розслідування, передбаченими Кримінальним процесуальним кодексом України, на підставі ухвали слідчого судді у кримінальному провадженні щодо злочинів, передбачених рядом статей Кримінального кодексу України, стосовно підозрюваного, крім неповнолітнього, який переховується від органів слідства та суду на тимчасово окупованій території України, на території держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором, з метою ухилення від кримінальної відповідальності та/або оголошений у міжнародний розшук.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 2337