Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.10.2021

Керівник Полтавської обласної прокуратури Антон Столітній на пленарному засіданні сесії Полтавської обласної ради поінформував громадськість про результати роботи (ФОТО)

Відповідно до ст. 6 Закону України «Про прокуратуру» 21 жовтня на пленарному засіданні сьомої позачергової сесії Полтавської обласної ради восьмого скликання керівник Полтавської обласної прокуратури Антон Столітній поінформував громадськість про результати роботи за 8 місяців 2021 року.

Прокурор розповів про зниження рівня злочинності на 17%, припинення незаконної діяльності 17 організованих груп, які вчиняли особливо тяжкі та тяжкі злочини, протидію наркозлочинності. Зокрема, наголошено, що упродовж вказаного періоду правоохоронцями області викрито 734 кримінальних правопорушення вказаної категорії, у тому числі 174 факти їх збуту. Ліквідовано 4 організовані групи, з яких 2 міжрегіональні, та 2 нарколабораторії.  

На пріоритетних напрямах до суду передано 89 обвинувальних актів про кримінальні правопорушення в екологічній сфері, 41 – про корупційні кримінальні правопорушення, 23 – у бюджетній сфері, 22 – у сфері земельних відносин.

Суттєво активізовано представницьку діяльність: за позовами прокурорів судами відкрито проваджень на понад 1 млрд грн, прийнято втричі більше рішень на користь прокуратури – на суму 613 млн грн. Задоволено 124 позови на 384 млн грн.

Також Антон Столітній акцентував увагу на конкретних кримінальних провадженнях та відповів на запитання депутатів Полтавської обласної ради.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 2454