Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.07.2022

Пожежа у колишньому полтавському кінотеатрі – судитимуть директора товариства, у користуванні якого перебувало приміщення (ФОТО)

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом пожежі у приміщенні колишнього кінотеатру ім. І. Котляревського завершено. Обвинувальний акт стосовно директора товариства, яке використовувало будівлю, Полтавською окружною прокуратурою передано до суду.

За даними слідства, директором не виконано рішення судів про повернення приміщення Управлінню майном комунальної власності міста Полтави. Йдеться про

рішення Господарського суду Полтавської області від 18 та 23 квітня 2019 року,

постанови Східного апеляційного господарського суду від 22 та 31 липня 2019 року,

постанову Верховного суду від 11 грудня вказаного року.

Окрім цього, допущено порушення вимог пожежної та техногенної безпеки, що спричинило виникнення та поширення пожежі у приміщенні, унаслідок якої Полтавській територіальній громаді завдано понад 30 млн грн збитків, з метою відшкодування яких вказаним управлінням до товариства пред’явлено позовну заяву.

Обвинуваченому інкриміновано порушення встановлених законодавством вимог пожежної та техногенної безпеки, що спричинило виникнення пожежі, якою заподіяно майнову шкоду в особливо великому розмірі, та умисне невиконання рішення і постанови суду, що набрали законної сили, вчинене службовою особою (ч. 2 ст. 270 та ч. 2 ст. 382 КК України).

Нагадаємо, внаслідок пожежі, що сталася 9 грудня 2020 року, вогнем знищено пам’ятку архітектури національного значення – будинок Полтавського дворянського зібрання, в якому в останні роки розміщувався кінотеатр.

Із 17 січня цього року обвинувачений перебував у розшуку. Затримали його 6 травня.

Слідчі дії у кримінальному провадженні здійснювалися Полтавським районним управлінням поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області, процесуальне керівництво забезпечувалося Полтавською окружною прокуратурою. 

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1722