Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Інформація про вжиті прокуратурою Полтавської області та іншими правоохоронними органами області заходи щодо протидії корупції та про осіб, притягнутих до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень за 2017 рік

Стан протидії корупції у 2017 році

 
Упродовж 2017 року слідчими органами області до суду скеровано 63 обвинувальні акти про корупційні злочини, розкрито 112 корупційних правопорушень, у тому числі 48 тяжких.
Корупційні злочини виявлено у сферах ПЕК – 4, АПК – 8, освіта – 8, охорона здоров’я – 2, транспорт – 3, бюджетна система – 24, земельні відносини – 12, охорона довкілля – 3.
За вчинення корупційних злочинів до кримінальної відповідальності притягнуто 69 осіб, у тому числі 4 державних службовців, 3 депутати місцевих рад, 3 посадові особи місцевого самоврядування, 2 службові особи обласної державної адміністрації, 11 поліцейських, податківця і митника, 10 посадових осіб, які надають публічні послуги та 30 посадових осіб юридичних осіб публічного права та інші.
Засуджено 39 корупціонерів, з яких 2 до реального позбавлення волі, 30 до штрафу, 10 з позбавленням права обіймати посади, 1 – громадських робіт.
До адміністративної відповідальності за вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією притягнуто 95 осіб.
Накладено стягнення у вигляді штрафу на загальну суму 163 тис. грн. щодо 10 державних службовців, 2 депутатів обласної ради, 19 депутатів місцевих рад, 19 посадових осіб місцевого самоврядування, 2 посадовців районної державної адміністрації, 10 посадових осіб інших органів державної влади, суддю, 2 поліцейських та податківців, 22 посадових осіб юридичних осіб публічного права та інші.
До дисциплінарної відповідальності за порушення Закону України «Про запобігання корупції» притягнуто 84 особи.
 

 

кількість переглядів: 827