Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.11.2014

Направлено до суду обвинувальний акт щодо двох правоохоронців

Слідчим відділом прокуратури області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні та направлено до суду обвинувальний акт щодо двох міліціонерів. Про це повідомив заступник прокурора області Андрій Стойка.
За словами прокурора, оперуповноважений відділу внутрішньої безпеки органів внутрішніх справ в області Департаменту внутрішньої безпеки МВС України підозрюється в тому, що, погрожуючи пістолетом, вчинив напад на приватного підприємця та заволодів майном останнього: відеореєстратором, годинником, ключами від автомобіля, квартири, гаража, дачі та важливими особистими документами.
Згодом вказаний працівник МВС запропонував оперуповноваженому сектору карного розшуку лінійного відділу на одній із станцій, який доводився двоюрідним братом приватному підприємцю, заволодіти грошима потерпілого за надану допомогу у поверненні речей.
«Оперуповноважений сектору карного розшуку лінійного відділу, погодившись на пропозицію, запропонував родичу за тисячу доларів США скористатися послугою свого колеги», - розповідає Андрій Стойка та додає, що насправді працівник ВВБ повернув лише частину речей. Більш того, через місяць, знаючи адреси, він пограбував квартиру, а дачу приватного підприємця після пограбування навіть знищив шляхом підпалу.
Після цього під виглядом надання допомоги у поверненні вкраденого з квартири та дачі правоохоронці стали вимагати у приватного підприємця 120 тис. доларів США, а у разі незгоди погрожували застосувати насильство щодо останнього та його родини.
Загалом приватному підприємцю було завдано шкоди на понад 300 тис. грн.
Наразі міліціонери звільнені з посад. Один із них перебуває під вартою, інший – під домашнім арештом.
Зазначені особи підозрюються за кількома статтями Кримінального кодексу України про тяжкі злочини.
кількість переглядів: 4479