Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.09.2015

Дії ще одного керівника підприємства призвели до ненадходження до бюджету більше півмільйона гривень

Прокуратурою області направлено до Київського районного суду обвинувальний акт стосовно керівника ще одного будівельного підприємства Полтави за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.212, ч.1 ст.366 та ч.4 ст.358 КК України (умисне ухилення від сплати податків, службове підроблення та використання підроблених документів).
«Досудовим розслідуванням, яке проводилось слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС в області за процесуального керівництва прокуратури, встановлено, що підприємство, використовуючи підроблені документи про нібито виконання будівельно-монтажних робіт трьома підрядними організаціями, подавало до податкових органів недостовірні відомості. Унаслідок такої діяльності до державного бюджету не надійшло більше півмільйона гривень податків», - поінформував начальник відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури області Сергій Остапенко.
За його словами, з метою відшкодування завданих державі збитків на вказану суму прокуратурою заявлено цивільний позов. А на розрахункові рахунки підприємства накладено арешт.

Нагадаємо, нещодавно аналогічний обвинувальний акт прокуратурою було скеровано до Ленінського районного суду Полтави стосовно іншого керівника підприємства, що займається будівельними роботами. Унаслідок його незаконної діяльності до державного бюджету не надійшло понад 2 млн. грн. податків.
кількість переглядів: 3484