Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2015

Упродовж року за позовами прокурорів виконано рішень судів на понад 68 млн. грн.

Органами прокуратури області у межах наданих повноважень вживаються заходи щодо захисту інтересів громадян та держави при виконанні судових рішень.

Як повідомив начальник відділу представництва при виконанні судових рішень прокуратури області Сергій Тертичний, упродовж 9 місяців цього року за позовами органів прокуратури Полтавщини реально виконано рішень судів на загальну суму 68 млн. 176 тис. грн.  
«Особливу увагу прокурори приділяли питанням відшкодування боржниками коштів до бюджету. Ця сума становить 4 млн. 360 тис. грн., що майже вдвічі більше аналогічного періоду минулого року», - зазначив прокурор.  

За його словами, суттєво збільшилось відшкодування громадянам заборгованості із заробітної плати – майже 900 тис. грн. 

На захист порушених прав і законних інтересів держави та органів місцевого самоврядування, у сфері комунальної власності виконано судових рішень на суму майже 41 млн. грн. 

Збільшилось виконання судових рішень у сфері оподаткування: з 200 тис. грн. за минулий рік до 1 млн. 817 тис. грн. 

За 9 місяців 2015 року органами прокуратури області до примусового виконання передано виконавчих документів на 65 млн. грн. 

«Галузевим підрозділом прокуратури області звертається увага на виконання судових рішень минулих років. На виявлені порушення в діяльності службових осіб органів державної виконавчої служби органи прокуратури реагують шляхом оскарження їх дій, рішень та протиправної бездіяльності в порядку відомчого контролю та до суду», - підсумував Сергій Тертичний.

 

 

кількість переглядів: 3246