Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.12.2015

Прокуратура перевірила дотримання вимог законодавства посадовцями управління Державної міграційної служби України в області та її територіальних підрозділів

Перевіркою встановлено порушення вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення, Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», Інструкції про примусове повернення і примусове видворення з України іноземців та осіб без громадянства, затвердженої спільним наказом Міністерства внутрішніх справ України, Адміністрації Державної прикордонної служби України, Служби безпеки України від 23.04.2012 року, повідомив прокурор відділу прокуратури області Сергій Волков.

«Через неналежне здійснення посадовими особами Державної міграційної служби заходів щодо запобігання та протидії нелегальній міграції, недостатню взаємодію з іншими державними органами стали можливими факти нелегального перебування на території України громадянина Грузії упродовж 7,5 років та студента з Марокко більше 3 років», - сказав Сергій Волков.

Також, за словами прокурора, всупереч встановленої законом прямої заборони виїзду іноземцям з України у разі повідомлення про підозру у скоєнні злочину, розгляду судом кримінального провадження чи засудження за вчинення кримінального правопорушення посадовими особами служби прийнято рішення про примусове повернення 4 іноземців за відсутності будь-якої інформації про наявність чи відсутність судимостей в останніх.

«Під час перевірки встановлено, що подекуди особам, щодо яких прийнято рішення про примусове повернення, не завжди роз`яснюється порядок оскарження таких рішень, при оголошенні рішень іноземці не забезпечуються перекладачами», - зазначив Сергій Волков.

Окрім вищепереліченого, були виявлені порушення при складанні адміністративних протоколів за ст. 203 (порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України) та ст. 205 (невжиття заходів  до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства) Кодексу України про адміністративні правопорушення, виконанні постанов у таких справах.

«За результатами проведених перевірок начальнику управління Державної міграційної служби України в області внесено вказівку, в якій поставлено вимогу усунути виявлені порушення та притягнути до дисциплінарної відповідальності осіб, які їх допустили. На даний час документ перебуває на розгляді», - констатував прокурор.

 

 

кількість переглядів: 3083