Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.05.2016

Засуджено громадянина, який обманом заволодів 20 тис. дол.

Вироком Октябрського районного суду Полтави засуджено 58-річного мешканця Великобагачанського району, який шахрайським шляхом заволодів грошима полтавця, що мав намір придбати квартиру в обласному центрі. Про це повідомив прокурор Полтавської місцевої прокуратури, який підтримував державне обвинувачення в суді, Ігор Зінченко.

«Наприкінці липня 2014 року чоловік, використовуючи завідомо підроблені документи, а саме: свідоцтво про право власності на нерухоме майно та довідку про місце реєстрації, вдаючи із себе власника житла, яке насправді перебувало у комунальній власності міста, у кабінеті приватного нотаріуса уклав із полтавцем договір купівлі-продажу квартири, незаконно заволодівши 20 тис. доларів США, що за тогочасним курсом становило понад 230 тис. грн.», - розповів Ігор Зінченко.  

За його словами, тривалий час обвинувачений переховувався від органів досудового розслідування, однак був затриманий при спробі перетину державного кордону України з Російською Федерацією.

Наразі чоловік засуджений до 5 років позбавлення волі. Його дії кваліфіковані за ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого офіційного документа) та ч. 3 ст. 190 (заволодіння майном шляхом обману, здійснене у великому розмірі) Кримінального кодексу України.

«Поки що вирок не набув законної сили, а тому до обвинуваченого застосовано запобіжний захід – тримання під вартою», - сказав прокурор.

 

кількість переглядів: 3166