Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.07.2016

Судитимуть колишнього правоохоронця, який вимагав та отримав майже 23 тисячі доларів США

Слідчим відділом прокуратури Полтавської області до Кобеляцького районного суду для розгляду по суті направлено обвинувальний акт щодо тепер уже колишнього заступника начальника  відділу управління захисту економіки в Полтавській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України. Він обвинувачується за ч. 4 ст. 368 КК України, тобто в одержанні неправомірної вигоди в особливо великих розмірах для себе за невчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого йому службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище. Про це повідомив прокурор відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Полтавської регіональної прокуратури Віталій Рева, який підтримуватиме державне обвинувачення в суді.     

Слідством прокуратури встановлено, що колишній правоохоронець разом із посередником вимагав та отримав від директора сільськогосподарського підприємства 22 тис. 750 доларів США (за курсом НБУ – 578 тис. 950 грн.) за вирішення питання про не реєстрацію заяви щодо останнього в журналі єдиного обліку, не направлення її за належністю до органу досудового розслідування та не проведення обшуків в адміністративному приміщенні підприємства.

«Матеріали стосовно посередника, яким виявився один із приватних підприємців Кобеляцького району, під час досудового розслідування були виділені в окреме провадження. Вироком Кобеляцького районного суду від 4 липня цього року його засуджено за ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 369 КК України (підбурювання шляхом умовляння до надання службовій особі неправомірної вигоди) та за угодою про визнання винуватості призначено покарання – штраф у розмірі 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить понад 10 тис. грн.», - сказав прокурор, додавши, що санкція ч. 4  ст. 368 КК України, за якою обвинувачується колишній працівник поліції, передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із конфіскацією майна.

Нагадаємо, заступника начальника відділу управління захисту економіки в Полтавській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України разом із посередником було затримано слідчим відділом прокуратури області спільно з працівниками СБУ в області 2 лютого цього року.

 

кількість переглядів: 3147