Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2016

Сергій Попов: Криміногенна ситуація в області вимагає подальшої консолідації зусиль правоохоронних органів

Така принципова вимога прокурора Полтавщини Сергія Попова прозвучала у прокуратурі 5 серпня на координаційній нараді керівників правоохоронних органів області, на якій обговорювали стан протидії злочинності та корупції, ефективність захисту осіб від злочинних посягань корисливо-насильницької спрямованості.

Звернувши увагу присутніх на актуальність винесених на обговорення питань, у своєму виступі Сергій Попов зазначив, що у І півріччі вдалося дещо знизити темпи зростання злочинності в області, зокрема особливо тяжких злочинів, умисних вбивств та тяжких тілесних ушкоджень, а до суду направити майже 3 тисячі обвинувальних актів.

«Приділено увагу протидії корупції. На цьому напрямі Полтавщина займає 7 місце серед інших областей держави. Також припинено діяльність 4 організованих злочинних груп», - сказав прокурор.

Водночас Сергій Попов наголосив, що його турбує зростання корисливо-насильницьких злочинів, різкий сплеск, що відбувся у липні, розбійних нападів, передусім поєднаних із проникненням до житла та скоєних стосовно громадян похилого віку.

Керівник регіональної прокуратури висловив незадоволення і протидією злочинності у сфері паливно-енергетичного комплексу.

З більш детальною інформацією із зазначених питань на нараді виступив перший заступник прокурора області Олександр Легеньковський.

У заході взяли участь заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Микола Білокінь, т.в.о. начальника ГУ Національної поліції в області Сергій Чиж, заступник начальника УСБУ в області Володимир Петриченко. 

Підсумовуючи нараду, Сергій Попов констатував, що очікує від правоохоронців не обіцянок, а реальних результатів роботи.

 

                                                                          Прес-служба прокуратури Полтавської області

 

кількість переглядів: 2681