Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.03.2017

Прокуратура перевірила стан дотримання прав засуджених на охорону здоров’я

Працівники органів прокуратури Полтавщини перевірили стан дотримання вимог Кримінально-виконавчого кодексу України, Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» та інших нормативно-правових актів з питань медичного обслуговування засуджених.

Як повідомив прокурор відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру прокуратури області Юрій Дупак, під час перевірок виявлені недоліки та порушення прав засуджених на охорону здоров’я. 

За інформацією прокурора, медичні частини виправних установ в області та спеціалізована туберкульозна лікарня при державній установі «Кременчуцька виправна колонія (№ 69)» не пройшли чергову акредитацію.

Штат медичного персоналу лікувально-профілактичних закладів 6 установ області не укомплектований 10 посадами (5 посад лікарів та 5 –  середнього медичного персоналу).

Враховуючи відсутність лікаря-психіатра у державній установі «Божковська виправна колонія (№ 16)», діагнози психічнохворих засуджених не завжди встановлюються відповідно до вимог Міжнародного класифікатора хвороб.

Адміністрації державних установ «Полтавська виправна колонія (№ 64)» та Кременчуцька виправна колонія (№ 69)» не вжили заходів для проведення флюорографічного обстеження засуджених щонайменше раз на рік. 

Юрій Дупак наголосив, що на усунення цих та інших виявлених порушень начальникам виправних установ в області та начальнику Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції внесені документи прокурорського реагування – 7 вказівок.  Результати перевірок обговорені в обласній прокуратурі на оперативній нараді, в якій взяв участь директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської обласної державної адміністрації Віктор Лисак. 

 

кількість переглядів: 2814