Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.04.2017

Правоохоронці не допустили скоєння умисного вбивства

Отримавши оперативну інформацію, що 66-річна жителька одного з районів Полтавщини замовила вбивство підприємця, за процесуального керівництва прокуратури працівники ГУ Національної поліції в області розробили низку заходів з метою недопущення скоєння злочину. Правоохоронці імітували умисне вбивство, а як доказ надали вищезгаданій особі особисті речі підприємця.      

«За роботу жінка обіцяла заплатити виконавцю 50 тис. грн. Останній на підтвердження вбивства повинен був принести замовниці золотий перстень, ключі та банківські картки, що належали підприємцю», - розповів начальник управління прокуратури області Андрій Жилін.

За його словами, наразі жінка затримана в порядку ст. 208 КПК України. Відомості про даний факт внесені до ЄРДР за ч. 1 ст. 14, ч. 2 п. 11 ст. 115 КК України (готування умисного вбивства, вчиненого на замовлення, шляхом підшукування та пристосування засобів та знарядь на вчинення злочину, а також підшукування співучасників злочину). Також вирішується питання про обрання затриманій запобіжного заходу.

«За попередньою інформацією, замовниця взялася допомогти родичам підприємця. Проте більш детальні обставини та мотиви скоєння злочину будуть встановлені вже під час досудового розслідування», - додав прокурор.

 

 

кількість переглядів: 3058