Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.08.2018

У ході перевірки прокуратурою Полтавської області 4 виправних установ виявлено збудник в продуктах харчування, який може призвести до смерті людини – за вказаним фактом розпочато досудове розслідування (ФОТО)

Прокуратурою Полтавської області із залученням фахівців регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби здійснено перевірку у державних установах «Божковська виправна колонія №16», «Крюковська виправна колонія №29», «Полтавська виправна колонія №64» та «Надержинщинська виправна колонія №65» щодо забезпечення конституційних прав засуджених осіб на належне харчування.

 

Під час перевірки виявлено порушення санітарних правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням. Так, за результатами проведених санітарно-мікробіологічних досліджень щодо відповідності м’яса птиці вимогам ДСТУ, у всіх зразках курячого м’яса, відібраних у вказаних державних установах, виявлено збудник «Listeria monocytogenes», який може призвести до захворювання на лістеріоз від якого в Україні зафіксовано перший летальний випадок.

 

    

 

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратурою внесені вказівки керівникам виправних установ про заборону використання такого м’яса – це понад 4 тн замороженої курятини.

 

    

 

Крім цього, за вказаним фактом Полтавською місцевою прокуратурою внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) КК України.

 

Робота на вказаному напрямі триває та перебуває під постійним контролем керівництва регіональної прокуратури.

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

кількість переглядів: 3000