Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2024

Незаконний збут зброї та виготовлення боєприпасів – викрито жителя Харкова (ФОТО)

За процесуального керівництва Полтавської окружної прокуратури 46-річного жителя Харкова викрито за підозрою у скоєнні кримінальних  правопорушень проти громадської безпеки. 

За даними слідства, чоловік організував незаконний збут вогнепальної зброї. Реалізовував «товар» покупцям на території України.

Окрім цього, маючи професійні навики вибухотехніка, за місцем свого проживання він налагодив незаконне виготовлення боєприпасів.

Під час слідчих дій правоохоронцями задокументовано факти збуту кулемета РПК-74 та автомата АК-74.

Під час обшуку в квартирі підозрюваного виявлено арсенал: автомат «Калашникова», пістолет «Макарова», понад 5 кг вибухових речовин, 15 одиниць вибухових пристроїв (мін та гранат), понад 13 тис. боєприпасів до автоматичної зброї різного калібру, більше 40 електронних плат до зенітно-ракетної системи «С-300», гроші в національній та іноземній валюті, комп’ютерну техніку, мобільні телефони.

Наразі харків’янину повідомлено про підозру у придбанні, зберіганні, збуті вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу, вчинених повторно (ч. 1 ст. 263 КК України). Також йому обрано запобіжний захід – тримання під  вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Полтавським районним управлінням поліції ГУНП в Полтавській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 260