Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.04.2024

Протягом трьох з половиною годин – 15 дзвінків із погрозами підірвати адміністративну будівлю. Судитимуть жителя Полтави (ФОТО)

Полтавська окружна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно 47-річного місцевого жителя.

За даними слідства, 10 лютого цього року із 6 години ранку чоловік з особистого мобільного телефону дзвонив до поліції та погрожував підірвати  приміщення. Окрім цього, операторам лінії 102 він завзято розповідав про державу-агресора та возвеличував її керівництво.

Упродовж 3,5 годин обвинувачений здійснив 15 дзвінків, безпідставно відволікаючи працівників поліції від виконання службових обов’язків.

У ході проведення оперативних заходів поліцейські встановили та затримали особу. Наразі він перебуває під вартою.

Полтавцю інкримінують завідомо неправдиве повідомлення про загрозу  безпеці громадян, знищення та пошкодження об’єктів власності, а саме: критично важливих об’єктів інфраструктури, що забезпечують діяльність органів державної влади, а також виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікацію її учасників (ч. 2 ст. 259, ч. 1 ст. 436-2 КК України).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 470