Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2024

Протидія домашньому насильству – пріоритет прокурорської діяльності (ФОТО)

Протидія та забезпечення ефективного досудового розслідування кримінальних правопорушень, пов’язаних із домашнім насильством, – один із пріоритетів діяльності органів прокуратури Полтавщини.

У І кварталі 2024 року за результатами досудового розслідування у кримінальних провадженнях майже 130 обвинувальних актів скеровано до судів, де за принципової позиції прокурорів, які підтримували публічне обвинувачення, 50 кривдників притягнуто до відповідальності.

Протягом вказаного періоду на Полтавщині насильницькі дії в сім’ях скоювалися у присутності 14 дітей. Окрім цього, 6 неповнолітніх безпосередньо потерпіли від домашнього насильства.

Таку статистику оприлюднили на засіданні міжвідомчої робочої групи з протидії кримінальним правопорушенням, пов’язаним із домашнім насильством.

Захід відбувся 19 квітня в прокуратурі під головуванням заступника керівника Полтавської обласної прокуратури Іллі Титарчука. 

У роботі групи взяли участь заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Василенко, заступник начальника ГУНП в Полтавській області Віталій Мельничук, заступник командира батальйону УПП в Полтавській області ДПП Володимир Кущій, голова комісії з реорганізації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Ігор Клименко, заступник начальника філії ДУ «Центр пробації» в Полтавській області Станіслав Левченко, муніципальна консультантка проєкту «Міста і громади, вільні від насильства» Фонду народонаселення в Україні (UNFPA) Анна Шпортун, фахівець програми із захисту дітей Полтавського польового офісу ЮНІСЕФ Дмитро Лобанов, координатор з організації протидії гендерно зумовленому насильству БО «Світло надії» Вікторія Мірошниченко.

Попри воєнний стан, органи виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадські організації та інші суб’єкти запобігання та протидії домашньому насильству повинні докладати зусиль, аби факти насильства не замовчувалися, а права потерпілих були максимально захищеними, констатували на засіданні робочої групи.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 340