Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.05.2024

Службова недбалість зі збитками на понад 3,6 млн грн - судитимуть колишнього керівника комунального підприємства Полтавської міської ради

Полтавська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника одного з комунальних підприємств Полтавської міської ради.
 
Йому інкримінують службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
За даними слідства, у 2021 році чоловік, перебуваючи на посаді, уклав до основного договору про постачання електричної енергії 7 додаткових угод, виконання яких стало економічно невигідним для підприємства.
 
Як наслідок, товариству-постачальнику «товару» було зайво перераховано понад 3,6 млн грн, а комунальне підприємство, що фінансується з місцевого бюджету, зазнало збитків на вказану суму.
 
Наразі з метою відшкодування коштів прокуратурою до обвинуваченого пред’явлено цивільний позов, а на майно накладено арешт.     
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося ГУНП в Полтавській області, оперативний супровід - УСР в Полтавській області ДСР Національної поліції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
кількість переглядів: 556