Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.09.2017

За результатами перевірки в Полтавській установі виконання покарань № 23 прокуратура поновила права 60 ув’язнених

Працівники прокуратури Полтавської області перевірили Державну установу «Полтавська установа виконання покарань (№23)» Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції щодо стану додержання вимог чинного законодавства України. Під час перевірки виявлені недоліки та порушення, що негативно впливають на стан режиму та умови тримання засуджених та взятих під варту осіб.

«В установі порушуються вимоги ст. ст. 8, 11 Закону України «Про попереднє ув’язнення» в частині роздільного тримання в’язнів та не забезпечення їх належною нормою площі на одну особу. Тобто у камерах, розрахованих на 3 чи 4 людини, утримувалось на 1 або 2 більше», - розповів прокурор відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру прокуратури Полтавської області Юрій Дупак.

Усупереч ст. 16 вищезгаданого закону протягом серпня цього року 15 осіб залучались до робіт із благоустрою установи без дозволу слідчого або суду, які здійснюють кримінальне провадження.

За результатами перевірки начальнику Державної установи «Полтавська установа виконання покарань (№23)» внесена вказівка з вимогою усунути виявлені порушення. Також поновлені права 60 ув’язнених.

кількість переглядів: 2934