Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.11.2017

Після апеляції прокуратури нападник отримав додаткове покарання

За апеляційною скаргою прокуратури Апеляційний суд Полтавської області скасував вирок Октябрського районного суду Полтави в частині призначеного покарання чоловіку, який 2 роки тому з метою заволодіння майном напав на пенсіонерку. Про це повідомив прокурор відділу підтримання державного обвинувачення в суді прокуратури Полтавської області Артем Пархоменко

«Урахувавши, що обвинувачений вчинив злочин у період умовно-дострокового звільнення, суд першої інстанції приєднав до призначеного покарання невідбуту частину за попереднім вироком, остаточно засудивши нападника до 11 років та 10 місяців позбавлення волі. Проте суд помилився, не врахувавши як обставину, що обтяжує покарання, рецидиву злочинів. Доводи прокурора щодо неправильного застосування закону України про кримінальну відповідальність суд вищої інстанції взяв до уваги і призначив  окрім основного покарання ще й додаткове – конфіскацію всього особистого майна», - розповів прокурор.

Обставини справи: у листопаді 2015 року о 5 ранку поблизу загальноосвітньої школи № 23 у Полтаві, побачивши жінку похилого віку, злочинець наблизився до неї і вдарив кулаком по голові. Потім наніс удари скляною пляшкою. Коли потерпіла втратила рівновагу і впала на асфальт, нападник почав бити її ногами. Завдавши тілесні ушкодження у вигляді струсу головного мозку, гематом м’яких тканин обличчя, саден, вибивши кілька зубів, він заволодів пакетом пенсіонерки, в якому знаходилися її особисті речі на загальну суму понад 1,5 тис. грн., та втік. Побита повернулася додому, її рідні викликали правоохоронців.

Довідково: на момент скоєння злочину чоловік мав не зняту та непогашену судимість за вчинення умисних особливо тяжких злочинів. Тож його засудили за ч. 2 ст. 187 КК України, тобто за  розбій, вчинений особою, яка раніше вчинила розбій.

 

кількість переглядів: 3018