Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2024

Прокурори Полтавщини – на захисті прав потерпілих від домашнього насильства (ФОТО)

З початку 2024 року органами прокуратури Полтавської області направлено до судів понад 100 обвинувальних актів стосовно осіб, яким інкримінують скоєння домашнього насильства. Наразі судами постановлено 23 рішення у справах вказаної категорії.

Таку статистику оприлюднили під час семінару, проведеного 26 березня в приміщенні Полтавської обласної прокуратури.

У заході взяли участь головний судовий експерт відділу досліджень у сфері інформаційних технологій Полтавського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Ірина Редчук, координатор з організації протидії гендерно зумовленому насильству БО «Світло надії» Вікторія Мірошниченко та прокурори Полтавщини, які  здійснюють процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальних провадженнях про правопорушення, пов’язані з домашнім насильством. 

Учасники семінару обговорили практичні аспекти розслідування і процесуального керівництва у кримінальних провадженнях вказаної категорії, особливості призначення судових експертиз, а також питання взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері запобігання і протидії домашньому насильству.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 380