Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2024

5,5 тис доларів за встановлення групи інвалідності – на Полтавщині судитимуть лікарку приватної клініки та працівника МСЕК (ФОТО)

Полтавська обласна прокуратура направила до суду обвинувальні акти стосовно лікарки приватної клініки та працівника однієї з МСЕК.

Жінці інкримінують одержання неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, та надання неправомірної вигоди службовій особі за вчинення в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням службового становища (ч. 2 ст. 369-2, ч. 1 ст. 369 КК України).

Чоловіку – одержання службовою особою неправомірної вигоди за вчинення в інтересах третьої особи дій з використанням службового становища (ч. 1 ст. 368 КК України).

За даними слідства, жінка пообіцяла допомогу у встановленні ІІ групи інвалідності військовозобов’язаному переселенцю з Донецької області.   

Ціна вирішення «питання» становила 5,5 тис. доларів США, які жінка отримала 20 вересня 2023 в приміщенні приватної клініки.

Через кілька днів у цьому ж медичному закладі  лікарка  передала  працівнику  МСЕК  частину  грошей  –  1,5 тис. дол. США. 

На початку жовтня минулого року працівник МСЕК, який на той час виконував обов’язки голови комісії, підписав акт огляду МСЕК і довідку до акта про надання переселенцю ІІ групи інвалідності.   

Слідчі дії у кримінальних провадженнях здійснювалися ГУНП в Полтавській області, оперативний супровід – Управлінням стратегічних розслідувань в Полтавській області ДСР НП України.    

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1445