Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2024

Виправдовували та заперечували збройну агресію рф проти України – викрито двох жительок Полтавського району

Правоохоронці Полтавщини продовжують роботу щодо виявлення осіб, причетних до кримінальних правопорушень проти миру та безпеки людства.

Наразі за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури викрито двох жительок Полтавського району за підозрою в поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування та заперечення збройної агресії рф проти України, а також глорифікація осіб, які здійснюють збройну агресію, вчинені повторно (ч. ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, упродовж вересня-жовтня 2022 року жінки у забороненій в Україні соціальній інтернет-мережі поширювали матеріали, в яких міста України представлялися «історичними територіями росії».

Окрім цього, в публікаціях возвеличувалися військовослужбовці держави-агресора, що підтверджено судово-лінгвістичними експертизами.  

Досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно однієї із жінок Управлінням СБУ в Полтавській області вже завершено, обвинувальний акт Полтавською обласною прокуратурою направлено до суду. В іншому – слідчі дії тривають.

До відома: на Полтавщині за виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікацію її учасників (ст. 436-2 КК України) з початку 2024 року засуджено 4, упродовж 2023 року – 45 осіб.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1252