Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2024

На Полтавщині жінку-адвоката обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди за сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон (ФОТО)

Полтавська обласна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно жінки-адвоката з Полтави.

Їй інкримінують одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, організацію підроблення офіційних документів, вчинену за попередньою змовою групою осіб, переправлення осіб через державний кордон України усуненням перешкод, вчинене з корисливих мотивів (ч. 2 ст. 369-2, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, обвинувачена посприяла дружині свого клієнта в оформленні фіктивних документів щодо встановлення групи інвалідності без проходження медико-соціальної експертизи.

У червні 2023 року адвокатка одержала від клієнта 5 тис. 700 доларів США.  

У жовтні дружина клієнта отримала документи. Їх наявність надавала право чоловіку супроводжувати особу з інвалідністю під час перетину державного кордону України в умовах воєнного стану. 

Слідчі дії та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювалися ГУНП та УСБУ в Полтавській області.  

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 938