Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2024

Побили перехожого та військовослужбовця, який за нього заступився. На Полтавщині викрили трьох місцеивх жителів (ФОТО)

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури викрито групу з трьох місцевих жителів.

Наразі їм повідомлено про підозру у вимаганні передачі чужого майна з погрозою насильства, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, що завдало значної шкоди потерпілому, в умовах воєнного стану, незаконному заволодінні транспортним засобом, хуліганстві, вчиненому групою осіб із застосування предмета,  заздалегідь  заготовленого  для  нанесення  тілесних  ушкоджень  (ч. 4  ст. 189, ч. 3 ст. 289, ч. 4 ст. 296 КК України).

Також підозрюваним обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою і цілодобового домашнього арешту. 

За даними слідства, 16 січня 2024 року учасники групи помітили на пішохідному переході мешканця Полтави, обступили та почали бити.

Військовослужбовець ЗСУ випадково побачив хуліганські дії та заступився за потерпілого. Він вихопив полтавця з натовпу, завів  у магазин, однак туди зайшли учасники групи. У приміщенні, не реагуючи на зауваження відвідувачів та охоронців, чоловіки нецензурно висловлювалися стосовно військового, погрожували йому ножем, вибили з рук посвідчення учасника бойових дій та двічі вдарили по голові металевою битою, спричинивши тілесні ушкодження.

Окрім цього, наприкінці січня підозрювані, погрожуючи застосуванням насильства, заволоділи автомобілем одного з мешканців Полтавського району. А  під приводом повернення транспортного засобу пред’явили вимогу передати їм  6 тисяч доларів США.  

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється ГУНП в Полтавській області, оперативний супровід – УСР в Полтавській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
Пресслужба Полтавської
обласної прокуратури
кількість переглядів: 1023