Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.04.2017

За злочини у сфері обігу наркотиків 44-річного жителя Полтави судитимуть восьмий раз (ФОТО)

Працівники Полтавської місцевої прокуратури затвердили на направили до Октябрського районного суду Полтави для розгляду по суті обвинувальний акт щодо 44-річного жителя обласного центру.

За інформацією прокурора Григорія Гриня, зловмисника затримали «на гарячому» 16 лютого 2017 року, а саме: під час продажу канабісу, що є особливо небезпечним наркотичним засобом, та метамфетаміну – психотропної речовини.

Також під час санкціонованих обшуків за місцем проживання полтавця  правоохоронці виявили та вилучили 6 мл опію ацетильованого, 4 мл метамфетаміну, соляну кислоту, йод, саморобні пристрої та посуд,  пристосовані для кустарного виготовлення психотропної речовини.

«Своєрідну міні-нарколабораторію чоловік організував у власній квартирі, де за допомогою спеціально пристосованих саморобних та медичних пристроїв із використанням різного роду речовин та прекурсорів систематично виготовляв наркотичні засоби та психотропні речовини як для себе, так і для продажу. Окрім цього, в оселі він створив необхідні умови для вживання наркотиків потенційними покупцями», - розповів Григорій Гринь.

За словами прокурора, упродовж життя обвинувачений 7 разів притягувався до відповідальності за вчинення злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів. Наразі йому інкримінують 6 епізодів злочинної діяльності за 4 статтями Кримінального кодексу України:

ч. 2 ст. 307 (незаконне виготовлення, зберігання з метою збуту та незаконний збут особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин); 

ч. 1 ст. 311 (незаконне придбання, зберігання прекурсорів з метою їх використання для виготовлення психотропних речовин);

ч. 2 ст. 313 (незаконне виготовлення, зберігання обладнання, призначеного для виготовлення психотропних речовин);

ч. 2 ст. 317 (незаконне надання приміщення для вживання психотропних речовин).

Полтавець перебуває під вартою. На його майно, у тому числі квартиру, накладено арешт.   

 

 

кількість переглядів: 2390