Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.04.2018

За позовом Лубенської місцевої прокуратури 63 га землі повернуті з незаконної оренди

Рішення Лохвицького районного суду Полтавської області реально виконане – земельна ділянка площею 63 га та вартістю понад 2 млн. грн., розташована у межах Бодаквянської сільської ради цього району, повернута державі в особі ГУ Держгеокадастру в області. Про це повідомила начальник  відділу представництва інтересів громадянина або держави в суді та при виконанні судових рішень прокуратури області Ольга Пальонна.

Позов був пред’явлений у 2017 році Лубенською місцевою прокуратурою до Лохвицької райдержадміністрації та жительки Лохвиці про визнання недійсним договору оренди землі, укладеного між відповідачами у грудні 2012 року, та повернення ділянки.

За словами начальника відділу, надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки без земельних торгів здійснені всупереч чинному законодавству, норми якого виключають можливість повторного надання громадянину земельної ділянки для ведення фермерського господарства.

 

«На той час фермерське господарство, яке очолювала жителька Лохвиці, набуло статусу юридичної особи. Тому жінка не мала права отримувати  земельну ділянку поза аукціоном, оскільки вже створила фермерське господарство», - пояснила прокурор.   

кількість переглядів: 2962