Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.08.2018

Завдяки невідкладному реагуванню прокуратури Полтавської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення ветеринарних правил службовими особами одного з державних підприємств при перевезенні свиней, у яких наявний ДНК-вірус Африканської чуми

Установлено, що одне з державних підприємств Миргородського району надало приватному підприємцю 87 голів свиней. Втім, перевезення вказаних тварин здійснювалось без необхідних ветеринарних документів.  

Згідно з висновками спеціалістів регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області, у досліджених тваринах наявний ДНК-вірус Африканської чуми свиней.

За фактом порушення ветеринарних правил службовими особами вказаного державного підприємства Миргородська місцева прокуратура розпочала процесуальне керівництво у кримінальному провадженні внесеному до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 251 КК України.

У ході досудового розслідування вилучено автомобіль, на якому перевозили поголів’я, а на території підприємства організована робота з метою недопущення розповсюдження захворювання.

 

Окрім цього, з метою локалізації і ліквідації спалаху небезпечного інфекційного захворювання свиней про даний факт повідомлено Полтавську облдержадміністрацію та Миргородську райдержадміністрацію для вжиття скоординованих заходів щодо недопущення поширення епізоотії та, у разі необхідності, ліквідації її наслідків.

 

Досудове розслідування триває.

 

Прес-служба
прокуратури Полтавської області
кількість переглядів: 2762