Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.09.2018

Прокуратурою Полтавської області вживаються невідкладні заходи щодо протидії злочинності у паливно-енергетичному комплексі – двом чоловікам, які намагалися вчинити несанкціоноване втручання в роботу нафтового магістрального трубопроводу сполученням «Гніденці – Глинське-Розбишівське» повідомлено про підозру (ФОТО)

У середу, 5 вересня, у лісовому масиві поблизу с. Свиридівка Лохвицького району затримано 2 мешканців міста Лохвиця, які намагалися вчинити несанкціоноване втручання в роботу нафтового магістрального трубопроводу сполученням «Гніденці – Глинське-Розбишівське» для подальшої крадіжки газоконденсату.

 

Під час проведення першочергових слідчих дій з місця події вилучено знаряддя для  вчинення «врізки» в магістральний трубопровід – сверла, крани, а також сварочний апарат, акумулятор, шланги, лопати тощо.

 

 

Зловмисників затримано в порядку ст.208 КПК України. Як виявилось, один з чоловіків вже притягувався до кримінальної відповідальності за несанкціоноване втручання в роботу трубопроводів та був засуджений до 8 років позбавлення волі.

 

За процесуального керівництва прокуратури чоловікам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 15, ч.2 ст.292 (незакінчений замах на пошкодження об’єктів нафтового магістрального трубопроводу) КК України.

 

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

 

Досудове розслідування триває, зловмисникам загрожує позбавлення волі строком до 8 років.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 2806