Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.10.2018

Прокуратурою Полтавської області скеровано позовну заяву з вимогою стягнути з приватної фірми до бюджету більш ніж 800 тисяч гривень невикористаного авансу за договором підряду, а також штрафних санкцій

Установлено, що у 2016 році за результатами проведення процедури відкритих торгів між Пришибською сільською радою та приватною фірмою укладено договір підряду щодо капітального будівництва водопостачання населених пунктів Пришибської сільської ради Кременчуцького району.

 

Відповідно до платіжного доручення з місцевого бюджету на користь приватної фірми перераховано понад 1,5 млн гривень, тобто сума авансу на 2018 рік. Відповідно до умов договору та постанови Кабінету Міністрів України кошти мали бути використані фірмою протягом 3 місяців з дня отримання, а по закінченню зазначеного терміну невикористані кошти авансу мали бути повернуті Пришибській сільській раді. 

 

Згідно акту виконаних підрядних робіт і довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрат, приватною фірмою використано кошти авансу на матеріали, вироби та конструкції у сумі з урахуванням ПДВ понад 750 тисяч гривень. Таким чином, не була використана вся сума авансу.

 

У подальшому, між виконавчим комітетом Пришибської сільської ради та товариством укладена додаткова угода до зазначеного договору підряду, згідно якої сторони домовились про розірвання за взаємною згодою договору підряду.

 

Окрім цього, договором передбачено, що за прострочення строків виконання робіт приватна фірма має сплатити пеню та штрафні санкції. Так, згідно розрахунку боргу складеного Пришибською сільською радою сума пені та штрафних санкцій становить майже 30 тисяч гривень.

 

Органи прокуратури Полтавської області звернулись з позовом до суду щодо стягнення до бюджету коштів невикористаного авансу за договором підряду, а також штрафних санкцій на загальну суму понад 800 тисяч гривень.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2724