Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2018

Прокуратурою Полтавської області спільно з контролюючими органами викрито мережу нелегальних автомобільних газозаправних станцій, які здійснюють свою діяльність без жодних дозвільних документів, наражаючи на небезпеку громадян (ФОТО)

На виконання доручення Генеральної прокуратури України прокуратурою Полтавської області спільно зі співробітниками контролюючих органів викрито понад 10 кримінальних проваджень щодо незаконної діяльності автомобільних газозаправних станцій на території Полтавської області за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) КК України.

 

Установлено, що до вказаної незаконної діяльності залучаються не працевлаштовані особи, які не мають необхідного досвіду для роботи на об’єкті з підвищеною небезпекою, окрім цього вони не проходили обов’язкове навчання та з ними не проводились відповідні інструктажі, таким чином не кваліфіковані працівники наражають на небезпеку себе та інших громадян. Також, ділки нівелювали норми закону щодо офіційного оформлення трудових відносин із працівниками, що позбавляє таких осіб захисту та гарантій.

 

         

 

Як приклад, під час перевірки однієї автомобільної газозаправної станції у м. Полтава встановлено, що на вказаному об’єкті відсутня будь-яка дозвільна документація, працівники офіційно не працевлаштовані, інструктажі з техніки безпеки не проведені, походження пального не відоме, сертифікація відсутня, об’єкт підвищеної небезпеки в експлуатацію не введено, вимоги протипожежної безпеки нівельовано.

 

Минулого року на автогазозаправній станції в с. Гора Полтавського району пролунало 2 вибухи газобалонного обладнання. Аналогічний вибух автозаправної станції стався на Київщині, внаслідок чого загинуло 4 людей. Також, вибухи відбувались у столиці та Тернопільській області.

 

Наразі виявлено, що належний облік та відрахування до бюджету нелегальними автомобільними газозаправними станціями також не здійснюється.

 

Речовини, що збуваються на нелегальних газозаправних станціях невідомого походження та відповідно їх сертифікація відсутня, що наражає на небезпеку осіб, які заправляються та використовують вказану речовину.

 

Наголошуємо, що органи прокуратури Полтавської області вживають законних заходів і діють винятково у рамках закону щодо викриття мереж нелегальних автомобільних газозаправних станцій. Зрозуміло, що вказана діяльність нелегалів «кришується» окремими групами, законні дії прокуратури викликають у них спротив, оскільки їхнім інтересам завдається шкода, а тому останні залучають так званих «тітушок» і розповсюджують у засобах масової інформації замовні публікації.

 

     

 

Прокуратура Полтавської області вживатиме всіх можливих заходів щодо притягнення винних осіб до відповідальності та припинення незаконної діяльності, яка становить загрозу для життя та здоров’я людей, щоб жоден громадянин від нелегальних автомобільних газозаправних станцій не постраждав, а отримані кошти ділками були належно відраховані до бюджетів громади.

 

Досудове розслідування триває.

 

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2994