Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.12.2018

Прокуратура Полтавської області вимагає стягнути з недобросовісного забудовника понад 2,5 млн грн коштів пайової участі до місцевого бюджету Заводської міської ради

З’ясовано, що Заводською міською радою Лохвицького району надано приватному акціонерному товариству дозвіл на будівництво зернового елеватора на 600 тисяч тонн в м. Червонозаводське.

 

Відповідно до укладених рішень товариство зобов’язано укласти угоду з міською радою пайової участі у створенні та розвитку інженерно-транспортної  та соціальної інфраструктури м. Червонозаводське.   

Забудовник, отримавши декларацію про готовність об’єкта до експлуатації, уклав угоду про участь у розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури вказаного населеного пункту. Однак, в порушення вимог Закону України «Про містобудівну діяльність» та вимог укладеної угоди коштів до бюджету не перерахував.  

При цьому, боржник не реагував на численні звернення міської ради щодо перерахування коштів, в свою чергу міською радою з 2013 року не вжито належних заходів щодо стягнення заборгованості в судовому порядку, які повинні були піти на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Заводське.  

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратурою скеровано до суду позовну заяву з вимогою стягнути з забудовника у примусовому порядку коштів пайової участі у розмірі понад 2,5 млн грн до місцевого бюджету Заводської міської ради, Лохвицького району.

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 2793