Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.01.2019

Органи прокуратури Полтавської області принципово не погоджуючись із рішенням суду щодо обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту підозрюваному у згвалтуванні 18-річної дівчини внесли апеляційну скаргу

Установлено, що 41-річний чоловік, який раніше вже був судимий за зґвалтування, на початку січня поточного року звільнився з місць позбавлення волі.  Помітивши 18-річну дівчину у вагоні поїзда, та скориставшись відсутністю людей поблизу, чоловік вихопив у потерпілої з рук мобільний телефон та наказав вийти на наступній зупинці. У подальшому, долаючи опір потерпілої чоловік згвалтував її.  

 

Того ж дня зловмисника затримано правоохоронними органами.

 

За процесуального керівництва прокуратури Полтавської області затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення,  передбаченого ч. 2 ст. 152 (зґвалтування, вчинене повторно) КК України. 

 

Під час розгляду клопотання щодо обрання запобіжного заходу прокуратура у суді наполягала на обранні підозрюваному тримання під вартою.

 

 Суд обрав інший запобіжний захід - домашній арешт. 

 

Принципово не погоджуючись із вказаним судовим рішенням, прокуратурою Полтавської області внесено апеляційну скаргу, розгляд якої відбудеться у Полтавському апеляційному суді 30.01.2019 о 15.30.

 

Досудове розслідування триває. 

 

Зловмиснику загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 10 років.

 

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

кількість переглядів: 3025